Skärgården

Pärlor i havsbandet längs västkusten

För den som njuter av att vara vid havet är västkusten med Göteborg och Bohuslän väl värt ett besök. Även nu på senhösten är det ett vackert och lockande resmål. När du dessutom kan boka boende på ett spa i Bohuslän känns det ju ännu mer intressant och spännande. Sätt lyxkant på livet med en helg på spa, kombinerat med härliga utflykter längs kusten.

Vill du hellre spendera helgen i en storstad finns det mängder med hotell att välja på även i Göteborg. Från de centrala delarna av staden tar du dig lätt ut till Göteborgs skärgård. Den södra delen åker du personfärja till, medan det går bilfärja till den norra.

Besök Marstrand

Marstrand är ett välkänt sommarresmål, framför allt för de som är roade av segling. Här går även GKSS Match Cup Sweden av stapeln varje sommar. Såhär på hösten är det en helt annan stämning som möter besökarna på Marstrand.

Tempot är lugnare, och havet känns på något sätt ännu närmare och mer påtagligt på hösten och vintern. Staden är fortfarande precis lika pittoresk, men den känns samtidigt mer genuin och äkta när det inte vimlar av turister överallt.

Besök Marstrands fästning och fundera på hur livet var för fångarna där under början av 1800-talet. Bland annat satt Lasse-Maja fängslad här under hela 26 år.

Hummerfiske på Smögen

På Smögen, som ju också är ett välkänt sommarställe, kan du under hösten vara med och fiska hummer. Boka plats på en av båtarna som anordnar fisketurer och se om fiskelyckan står dig bi. En dag på havet sent på hösten är en naturupplevelse som du sent kommer glömma. När du är ute med fiskebåten blir det väldigt tydligt vilken enorm kraft som havet besitter, men som fiskarna med van hand tyglar och rättar sig efter. Dessutom är de allra flesta gamla i gamet, och har full koll på var tinorna ska sättas för att fångsten ska bli god.

Oftast kan man kombinera hummerfisket med både boende och middag, ibland på egen fångst. Det här är en populär aktivitet, så det gäller att vara ute och boka i god tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *