Skärgården

Låt dig förföras av Stockholms skärgård

Ett fantastiskt sätt att få uppleva både en storstad och underbar skärgård är att besöka Stockholm. Vår huvudstad kan nämligen stoltsera både med storstadspulsen och det betydligt lugnare tempot bland öarna i skärgården.

Under ditt besök kan du antingen bo på ett centralt hotell i Stockholm och göra dagsturer ut i skärgården, eller så delar du din vistelse och tar en del av den i stan och den andra ute i havsbandet. Med 30 000 öar att välja mellan kommer du säkert hitta både ett och två guldkorn.

Några bra dagsturer

Om du väljer att besöka Fjäderholmarna kan du se fram mot en dag med sol och bad från klippor. När du blir hungrig är det nära till god mat och möjlighet till ölprovning. Skulle du tröttna på att ta det lugnt i solskenet finns det även en hantverksby med smedja, glashytta, ullverkstad och krukmakeri att besöka. Och missa för all del inte chokladfabriken!

Tag båten till Vaxholm. Efter en timmes båtresa går du i land på Vaxholm där du har alla småstadens möjligheter till nöjen för dina fötter. Det finns affärer, restauranger och caféer om vartannat. Självklart kan du ta med dig strandväskan och njuta av sol och bad även här.

Stanna lite längre i havsbandet

Vill du stanna lite längre i Vaxholm finns det både vandrarhem, camping och hotell att välja mellan under sommarhalvåret.

Även Sandhamn erbjuder aktiviteter som får dig att vilja stanna över natten. Här är det hålligång hela natten som gäller för den som gillar nattliv. Det finns flera restauranger och krogar att välja mellan, och till och med ett spa för den som vill ha lite extra lyx och njut. På dagarna kan du välja mellan både klippor och sandstränder för sol och bad.

Är du mer ute efter en naturupplevelse ska du ta sikte på Arholma. Delar av ön är ett naturreservat, och du tar dig lätt och bekvämt runt den på cykel som går att hyra. Vill du uppleva Arholmavalsen kan du ta dig till öns dansbana där du kan gå en danskurs för att sedan snurra runt i den ljumma kvällsbrisen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *