Blogpost

Fint med fågelholkar i trädgården

Är du sugen på att snickra ihop några holkar till fåglarna ute i trädgården? Då har du hittat till rätt sida på nätet! Det finns många fördelar med att ha fågelholkar i sin trädgård och det är inte alls svårt att snickra ihop några på egen hand. En fågelholk behöver inte vara snygg eller perfekt, utan det kan vara lite snett och ohyvlat med lite robusta ytor så att det blir enklare för fågelungarna att klättra ut ur sitt hem när det är dags att testa vingarna. Det kan också vara smart att göra ett gäng åt gången eftersom det inte tar längre tid.

Vad finns det för fördelar med att ha extra många fåglar i trädgården? Förutom underbar fågelsång och att de är så mysiga att se på hjälper de också till med myggbekämpningen eftersom de äter upp myggorna innan de hinner bita er där hemma. En liten flugsnappare (ja, namnet skvallrar kanske om detta) kan mumsa i sig upp till 2 400 mygg per dygn!

För upphängningen rekommenderar vi spännband om man inte vill spika fast den i trädet. Det viktigaste är att holken sitter fast riktigt ordentligt så att den inte glider ner eller åt sidan och skrämmer de stackars fåglarna.

Ett tips till er alla som vill hålla ordning i garaget eller snickeboan är att ha tydliga etiketter på alla kartonger, lådor och boxar. Man kan trycka klistermärken på nätet med egen text och bilder för att göra det enklare för sig att organisera allting på ett snyggt sätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *