Skärgården

Paddla kajak i Stockholms skärgård

Visst, vi vet att kajakpaddling är en aktivitet som oftast hör sommaren till. Men vi vill faktiskt slå ett slag för vinterpaddling, för det kan vara en helt magisk upplevelse. En stilla vinterdag bjuder på en helt annan upplevelse än en sommardag, och den kan vara precis lika fantastisk. Det är förstås lite fler saker att tänka på vid vinterpaddling, men när du väl har koll på dem är det inte mycket krångligare att paddla på vintern.

Stockholms skärgård erbjuder bra paddlingsmöjligheter året runt. Skaffa dig en plats på ett co-working space i Stockholm så har du alla förutsättningar att ge dig ut och paddla när vädret ger dig tillfälle. Skulle inte vädret vilja samarbeta kan du istället dra nytta av alla förmåner som kommer med ditt co-working space, som till exempel frukost, mötesrum och ett stort nätverk av likasinnade människor.

Vinterpaddling kräver ordentliga kläder

Precis som alla andra utomhusaktiviteter under vintern krävs det ordentliga kläder vid vinterpaddling. Använd dig av lager-på-lager-metoden för att hålla dig varm men inte för varm. Underställ, mellanlager och ett skal brukar vara en bra början.

På underkroppen behöver du kanske lite extra kläder, eftersom den är mer utsatt för kyla och inte rör lika mycket på sig som överkroppen vid paddling. Varma skor är också viktigt. På överkroppen behöver det yttersta lagret vara vattentätt, eftersom det kan tänkas stänka lite från paddeln. Och glöm för all del varken mössa eller vantar.

Säkerheten är extra viktig på vintern

Vid vinterpaddling är det extra viktigt att du kan ta dig upp i kajaken om du skulle råka ut för en olycka. Därför är smart att gå en kajakkurs om du vill vinterpaddla. Många kurser erbjuder träning i bassäng på att hantera situationer där du hamnar i vattnet. Det är viktigt att ha provat på i kontrollerade förhållanden innan du behöver göra det i ett skarpt läge.

Eftersom både vatten och luft är kallt på vintern är det väldigt viktigt att veta vad du ska göra vid en olycka. Ha också alltid med dig ett klädombyte i en vattentät påse i din packning. Och extra viktigt på vintern är att aldrig paddla ensam, utan alltid ha med dig en kamrat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *