Skog

Upplev vintern på nära håll – Sov i tält

Har du testat att sova i tält på vintern? Inte? Då är det verkligen hög tid att du provar på! Vi menar inte några längre campingturer, utan en natt räcker gott och väl för att prova på. Att tälta på vintern är en alldeles unik upplevelse, och det kommer ge dig en mängd minnen att plocka fram när mörkret och kylan känns jobbiga och tråkiga.

Så ta med dig en vän, och åk ut i skogen för att verkligen få uppleva naturen. Packa ner en lyxig utomhusmiddag, och fyll era pluntor i metall så ni kan ta er varsin sängfösare i sovsäcken. Varma kläder har ni säkert redan, så det ni behöver är ett tält, varsin varm sovsäck och matlagningsmöjligheter. Kolla i bekantskapskretsen om det finns att låna, annars finns det att hyra på många orter i Sverige.

Ge dig själv de bästa förutsättningarna

För att maxa din upplevelse behöver du se till att den har rätt förutsättningar. Välj därför en dag när vädret ska vara lämpligt. Lämpligt här betyder att det ska vara klart, och ingen nederbörd. Det är superhärligt att tälta när det snöar också, men om du inte har testat är det läge att sikta på klart väder.

Klart väder ger också möjlighet att se stjärnorna. Missa för allt i världen inte att betrakta stjärnhimlen, och förvånas över hur många stjärnor du ser när du inte störs av en massa ljusföroreningar.

Se till att du kan sätta upp tältet och använda tändstål. Det är inte speciellt kul att trassla med tält när du är ute i skogen, och du vill definitivt kunna göra upp en eld snabbt och lätt.

Utrustning

Varma kläder är A och O för en bra vintertältning. Använd dig av lager på lager-principen så du kan anpassa din klädsel efter aktivitet. Vi behöver väl inte säga det, men mössa är en självklarhet, liksom varma skor.

Matlagningsutrustning för att kunna laga mat över öppen eld. Gör övernattningen till en lyxig historia genom att laga riktigt härlig mat. Tänk exempelvis något slags bröd som ni steker, och serverar med crème fraiche, hackad rödlök och rom. Förbered så mycket som möjligt innan avfärd, hacka lök i isande kyla är inte så roligt.

Ett tält, liggunderlag och varsin ordentlig sovsäck behövs förstås också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *