Ta en hemmafixar-påsk!

Ta en hemmafixar-påsk!

Påsken närmar sig och enligt traditionen är det många som reser till fjällen eller på andra äventyr. Men ibland vill man inte resa iväg utan istället vara hemma och vila sig eller kanske pyssla lite med bostaden.

Då är det ett perfekt tillfälle att ta tag i alla små och stora saker i hemmet, som behöver åtgärdas men som blivit liggande för att du inte har tid, eller för att du bara inte orkar.

Storstäda

När du har några dagar ledigt är det ett perfekt tillfälle att göra en storstädning. Dammsug, städa och skura dina golv, men nöj dig inte där, utan dra ut alla möbler från väggarna och städa under, vädra dina mattor och putsa fönstren, så blir ditt hem som nytt efteråt.

Fixa småsaker

Gå igenom ditt hus rum för rum och åtgärda allt smått som du bara går att retar dig på. Justera de där tavlorna som hänger fel och ta bort alla gamla krokar och spikar som ingenting längre hänger på.

Kontrollera alla tak- och golvlister. Ofta finns det bitar som är lösa eller som kanske behöver lite mer färg. skaffa också ett paket spackel, och spackla igen alla gamla och skavanker som du tänkt fixa “nån gång.”

…eller större saker

Du behöver förstås inte nöja dig med bara småsaker. Är du ändå hemma kan du passa på och ta dig hantverkare för att planera eller genomföra lite större jobb.

Varför inte passa på och ta itu med svårare saker som att rikta lutande golv, spola och inspektera dina avlopsstammar eller åtgärda det där knarrande trappsteget.

Även om inte själva jobbet blir gjort under påsken är det ett perfekt tillfälle att gå igenom vad du vill ha gjort med en fackman, under dagar när du själv har gått om tid.