Fjäll

Sensommar och tidig höst i Åre

Nu börjar sommaren gå mot sitt slut, det är bara att inse. Men hösten som står för dörren är inte mindre härlig den! Att besöka Åre och fjällen på hösten kan vara en helt magisk upplevelse. Luften är klar och krispig och molnen jagar varann över himlen.

Eller ja, ibland är det så.

Ibland är det istället regnigt och grått. Men det är inte mindre höstigt det. Och om du kan vända det från att vara dåligt och trist till att vara en fantastisk upplevelse i gråskala så kommer en höstresa till fjällen vara helt underbar och ett perfekt alternativ för dig. Skaffa dig ett härligt hotellrum i Åre och låt höstens äventyr ta sin början.

Utomhusaktiviteter

Det finns inga dåliga väder, sägs det ju. Och har man rätt inställning mentalt är det dessutom sant. Att ta en löptur en regnig höstdag är faktiskt ganska härligt, när du väl kommer ut genom dörren. Se till att ha vettiga kläder för det bara, och njut lite extra av att känna vädret och naturen så nära som det går. Kanske ska du dock försöka välja en led som är lite skyddad för de värsta vindbyarna, till exempel från Fröå gruva till Byxtjärn.

Bada i regn är en underskattad aktivitetet. Och eftersom vi gör det så sällan känns det lite exotiskt när vi väl kommer oss för det.

Besök ett vattenfall. Vid de flesta vattenfall blir du blöt oavsett väder, så då kan du lika gärna passa på en regnig dag. Brudslöjans vattenfall i Storlien är ett tips, ett annat är Ristafallet.
Cykla stig. Det blir nästan bara roligare att cykla stig när det är lite lerigt och slirigt, trots att det kanske också blir lite svårare. Lera är inte farligt, men tänk på att tvätta av din cykel efteråt.

Stanna inomhus

Att stanna inomhus och lyssna på regnsmatter på fönsterrutor och tak är härligt i sig själv. Kryp upp i soffan med en bok och låt dig omslutas av världen i den.

Vill du träna kan vi inte annat än rekommendera Sats Åre. Här har du en glasvägg ut mot Åresjön och det gör vilket träningspass som helst till en helt fantastisk upplevelse. Även yogasalen är ljuvlig, om du vill testa det.

Drick kaffe på Åre Kafferosteri. Eller ät glass på Grädda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *