Blogpost

Människan har åkt skidor i tusentals år

Människan har åkt skidor i tusentals år. Idag gör vi det för njutningens skull och för att det är kul, men förr i tiden var man tvungen att åka skidor för att ta sig från en plats till en annan. Hur skulle man annars färdas över det vita vinterlandskapet? Redan 8000-7000 f.Kr. hade man skidor vilket har bevisats med arkeologiska fynd som har gjorts i ryska torvmossar. Träplankor i varierande former och storlekar har undersökts med olika metoder, vilket har visat att de använts som skidor. De hade inte så tjusiga skidor som vi har nu, men de fäste träplankorna runt sina fötter med hjälp av rep för att kunna glida över snön.

Den alpina skidåkningen har varit en del av vinter-OS sedan 1936 och i år planerar vi en vecka på spahotell i Sverige i samband med en skidresa. Vi vill kombinera aktivitet med avslappning och sport med skön lyx. Efter dagens alpina äventyr återvänder vi till spahotellet som bjuder på bubbelbad, bastu och härliga behandlingar som är bra för både kropp och själ.

Om man vill fräscha upp ansiktet kan man ta en ansiktsbehandling med djuprengöring, ansiktsmassage, skalpmassage, peeling och mask. Det går också att välja en kroppsskrubb, helkroppsmassage eller en komplett spa ritual för extrem avslappning… Sedan är det bara att avnjuta en sund middag i hotellrestaurangen och kanske avsluta med en god kopp te. Aktivitet i all ära men det är viktigt att balansera de energetiska utloppen med att fylla på energidepåerna för ett sunt och balanserat liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *