Blogpost

Vinteraktiviteter för hela familjen

Vintern kommer närmare för varje dag som går, och utan att vi tänker på det ligger snön snart på backen. När snön börjar komma är det vanligtvis bara barnen som är taggade på att gå ut och bygga snögubbar, ha snöbollskrig, göra snöänglar och leka i snön. De vuxna brukar mest klaga på kylan och det ruggiga vädret, eller hur? Så behöver det dock inte vara, utan det gäller bara hur man tänker och vad man gör. Något som kan underlätta är om ni testar på dessa vinteraktiviteter som alla i familjen kan få glädje av.

Pulka

Vem har sagt att de vuxna ska stå nedanför backen och titta på när barnen åker pulka? Istället för att bara stå och titta på så kan du hänga med barnet och åka pulka! Du kommer att bli förvånad över hur kul det är – kicken du får av att glida ned för backen är svårslagen. Kanske kommer du till och med tycka att det är så kul att du vill åka själv ner för backen några gånger.

Längdskidor

Har du någonsin testat på att åka längdskidor? Vare sig du har det eller inte så är det en aktivitet för hela familjen. Det ni behöver är ett par längdskidor, ett par stavar och ett par pjäxor till varje familjemedlem som ska åka. Om ni inte vill köpa finns det alltid möjlighet att låna någon kompis längdskidor, hyra ett par eller liknande.

Skridskor

Om det inte är is på sjön i närheten så finns det många ishallar lite var som helst i landet. Även här kan du hyra skridskor om ni inte har några i familjen. Att åka skridskor är både roligt och spännande. Om ni är ute på isen på sjön är det dock väldigt viktigt att ni är säkra på att isen är tillräckligt tjock för att inte gå sönder, samt att ni har rätt utrustning på er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *