Blogpost

Laga god mat på stormkök

Vem har sagt att man inte kan laga jättegod mat på ett stormkök? Det finns många underbara rätter man kan laga i form av en så kallad “one pot” med pasta eller potatis, grönsaker, fisk eller kött. En stor favorit är Icas one pot pasta som man tillagar med tortellini, pastasås och pancetta. Koka allt i en kastrull och måltiden på utflykten är klar att servera.

Ta fram stormköket och börja med att steka på pancetta. Ha sedan i vatten och en smidig pastasås på burk och låt det koka upp i någon minut. Tillsätt pasta (det kan vara tortellini eller vilken pasta som helst utifrån vad man tycker bäst om) och låt det koka i så många minuter som paketet rekommenderar. Sedan är det klart! Ni kan servera med halverade körsbärstomater och skivad parmesan, salta och peppra lite och sedan är det bara att hugga in.

Men vad ska man äta till efterrätt då? Imponera på dina vänner uppe i fjället med att laga en varm efterrätt på stormköket. Glöm de där torra kanelbullarna och bjud dem på bananquesedilla med mandelsmör istället. Du behöver bara tortillas, banan och mandelsmör. Bre mandelsmör på dina tortillas och skiva över banan. Vik ihop tortillan på mitten och stek den i svag värme i en klick smör i ett par minuter på varje sida.

Överkurstips: Packa ner en Sodastream i svart eller vitt för att njuta av bubbelvatten uppe på fjället! Vi har faktiskt kompletterat vårt normala stormkök med några Marimekko muggar för att verkligen njuta av kaffet. Det förtjänar man efter lång dags vandring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *