Skog

Testa dina överlevnadskunskaper i miniformat

Tillhör du de som brukar roa sig med att titta på äventyrsfyllda serier eller dokumentärer på TV och gärna skulle vilja vara delaktig själv, men inte riktigt har modet att lyfta dig från soffan och ge dig ut. Då ska du veta att det behöver inte vara speciellt komplicerat i vardagen. Även om du bor i en storstad så är det aldrig långt till natur i vårt fina land.

Skog är något vi har gott om i Sverige och skogen kan faktiskt lämpa sig alldeles utmärkt för ett litet miniäventyr. Vi har alla 24 timmar på ett dygn och de kan grovt delas in i 8 timmars sömn, 8 timmars jobb och 8 timmars hopp och lek. Tyvärr gör vi ju inte alltid så mycket av de där hopp-och-lek-timmarna. Tänk då på helgen när vi har hela 24 timmars hopp och lek till förfogande per dag. Därför rekommenderar jag den äventyrslystna att packa sin lilla ryggsäck med det nödvändigaste och ge sig ut i skogen för lite överlevnadshelg light. Ta med dig ett tält om du vill eller bygg ett vindskydd på plats av det naturen har att erbjuda. Är du väldigt seriös kan du läsa på om olika överlevnadstips inför din tripp. På så sätt kan du testa dina kunskaper i naturlig miljö och prova på hur det skulle vara att bo i skogen utan matbutik runt varje hörn. För säkerhets skull bör du dock ha med lite proviant ifall naturen visar sig vara lite snål just den dagen.

Du behöver inte åka långt för att hitta lite underbar skog att äventyra i och är det så att du tröttnar eller vädret blir outhärdligt så kan du såklart alltid bara tassa tillbaka till bilen och åka hem. Därav poängen med att du behöver inte åka långt in i de innersta av de norrländska skogarna. Det enklaste kan ibland vara det mest givande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *