Blogpost

Upptäck Göteborgs vackra omgivning

När många tänker på vacker natur och ett inspirerande landskap att till exempel vandra i, så är det kanske framförallt norra delen av Sverige som är lite extra omtalat. Men Sveriges natur är väldigt varierande och även i den mer sydliga delen av landet kan du hitta väldigt vacker natur och då framförallt fin lövskog och pittoreska stigar. Flera av dessa naturområden hittar du runt Göteborg. Ett perfekt resmål efter dagspa i Göteborg eller shoppingrundan på stan.

Bohusleden – 27 etapper i olika nivåer

En av områdets allra populäraste vandringsleder eller naturområden att upptäcka är Bohusleden. Denna led har hela 27 olika etapper och sträcker sig från Lindome upp till Strömstad. Så oavsett träningsnivå eller hur många dagar i naturen som du letar efter, så finns här någonting att hämta. Dessutom ligger leden väldigt nära Göteborg, vilket gör det enkelt att ta sig dit med bil eller buss.

Gotaleden – en mer bekväm vandring

En vandringsled som också är mycket populär kring Göteborg är Gotaleden, anledningen är inte bara den vackra naturen. Under den 71 kilometer långa vandringsleden hittar du flera populära matställen, vandrarhem och platser att övernatta på. Om du vill ha en mer naturnära upplevelse finns det även flera olika vindskydd som du kan övernatta i. Den varierande terrängen kräver heller inte någon särskilt avancerad fysisk kondition. Passar alla och är en relativt enkel led att gå. Ett särskilt bra val för dig som letar efter en mer bekväm vandringsupplevelse.

Utöver dessa två så har du mängder av andra mindre vandringsleder som du också kan kika på. Vilken väljer du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *