Fjäll

Njut av skidåkning i Sunne

För dig som är sugen på att testa på ett nytt ställe på skidsemestern kan vi rekommendera Sunne i Värmland. Det är kanske inte de häftigaste backarna som erbjuds, men det är barnvänligt, mysigt, trivsamt och annorlunda. Och väljer du rätt hotell i Sunne blir själva hotellupplevelsen dessutom ett extra plus. För vem vill inte ha sin after ski i ett spa?

Selma Spa ligger centralt i Sunne, som är huvudord i Sunne kommun i Värmland. Du tar dig enkelt dit med bil längs E45, och kan njuta av en slående utsikt över Fryken-sjöarna längs vägen.

I Sunne levde och verkade Selma Lagerlöf, och här kan du besöka hennes hem Mårbacka om du vill ha en paus från skidåkningen. Vill du prova på en annan typ av aktivitet finns det ett vattenland som passar både stora och små.

Längdåkning

Längdåkning i Sunne är lättåtkomlig, eftersom det ligger flera slingor precis utanför hotellet. Svårighetsgraden varierar, med enklare, kortare slingor för nybörjarna och ett rejält kuperat femkilometersspår för de mer vana åkarna. Om du förflyttar dig lite från hotellet finns det ännu fler slingor att upptäcka.

Den härliga kombinationen av ansträngning och naturupplevelse gör att längdåkning är en rolig form av träning, och om du inte redan är en inbiten längdåkare så är det definitiv dags att prova på. Att svischa fram i längdspåren med naturen alldeles inpå är närapå magiskt.

Utförsåkning

Sunne är inte bara längdåkning, utan det finns även en anläggning för utförsåkning. De 10 pisterna har något att erbjuda alla åkare – grönt för nybörjare, och hela vägen upp till en offpist-backe för de allra våghalsigaste. Fallhöjden är 265 m och den längsta backen är hela 1,8 km.

För de som är sugna på hopp och tricks finns det givetvis en snowpark med rails, boxar och pucklar.

Har du barn är det bra att veta att barn upp till sju år åker gratis i backen, det enda som behövs är ett access-kort. För de allra minsta finns det en pulkabacke att roa sig med.

Behöver du putsa upp skidåkningskunskaperna en smula finns det skidskola att boka, och givetvis finns det även utrustning att hyra om du inte har egen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *