Blogpost

God fika till höstens utflykter

Idag bjuder vi på lite tips till picknickkorgen! Det ska vara snabbt, gott, enkelt och billigt med mat till utflykten. Så förvänta dig inte kaviar, champagne och brieost, utan snarare pastasallad med fetaost, tunnbrödsrullar, härliga bullar och gårdagens rester! Ja, det kanske inte låter så gott med “gårdagens rester”, men det mesta smakar förvånansvärt gott även om det är kallt. En kall hamburgare, eller spaghetti med köttfärssås eller en kall pizza slice funkar jättebra som ett mellanmål när man är ute och vandrar eller cyklar. Du behöver ingen grill från Muurikka för att mätta magen!

Pastasallad är väl kanske ändå den största favoriten, eftersom man kan ta vad man än har i kylen och mixa det med vilken pasta man än har där hemma och sedan piffa till det med lite kryddor och gärna lite majonäs eller olivolja för att göra salladen lite saftig. Om man tar majonnäs och blandar med lite ketchup så får man en god ranch dressing som passar jättebra till pastasallad. Mixa dressingen för hand, i en matberedare eller stavmixer.

Kom ihåg att packa ner en liten efterrätt också! Det kan vara en enkel chokladbit, lite nötter eller lite hembakade bullar. Ta det du har där hemma och var inte så kräsen, för när man är ute och rör på sig är aptiten alltid på topp. Om du har både nötter och choklad där hemma så kan du bryta ner chokladen till mindre bitar, lägga i det i nötpåsen och skaka om, så har du en intressant mix.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *