Fjäll

Skidåkning i Järvsö

Bara tre timmars färdväg från Stockholm hittar du ett skidområde som är ett av Sveriges mest välbesökta. Under 2018 hade man över 227 000 gäster.

Skidområdet omfattar 20 nedfarter som du når med hjälp av 8 liftar och 4 rullband för de allra minsta familjemedlemmarna. Backarnas svårighet varierar från grönt till svart, så det finns något för både nybörjare och erfarna skidåkare.

I Järvsöbacken har man lagt mycket fokus på barnen och barnfamiljerna. Här finns det en mängd aktiviteter för barn på eftermiddagarna, nära backen. Varje dag gör man en barnbana med hopp och busiga svängar, som brukar vara alla barnens favorit. Liftvärdarna är trevliga och hjälpsamma och hjälper självklart alla att komma upp i liften.

Ytterligare en av barnens favoriter brukar vara snöparken, och Järvsöbacken kan stoltsera med en väl utbyggd park. Utöver denna barnfavorit där man kan hoppa och tricksa så finns det också möjlighet till stora hopp på Big Air Bag, som är en enorm uppblåst luftkudde vilken gör alla landningar säkra och mjuka.

Skidskolan på Järvsöberget

På Järvsöberget är skidskolan inte som på alla andra skidorter, utan utbudet av kurser är betydligt större och mer varierat. De vanliga kurserna i grupp finns såklart också, men här kan du välja att till exempel gå en park-kurs, där instruktören går igenom de olika hindren i snöparken, hur man ska göra för att åka på dem, lite teknik och så en del om säkerhet i parken.

Vill du gå en kurs hela familjen tillsammans så finns det möjlighet till det också. Här får ni tillgång till en skidlärare under en lektion som anpassas speciellt för medlemmarna i dina familj.

Är ni vana skidåkare finns det både freeride-kurser som lär ut hur man tar sig ned för berget utanför pisten, och bergsguider som visar er de coolaste åken utanför pisterna. En bergsguide är ett bra sätt att åka offpist på ett så säkert sätt som möjligt.

Boende

Precis vid foten av pisten i Järvsöbacken ligger Bergshotellet. Här kan du bo i familjerum som rymmer upp till fem personer. Frukost ingår i rumspriset, och hotellet är fräscht och nybyggt. I restaurangen serveras dagligen en lunchbuffé och på kvällarna kan du välja mellan en fast trerätters middag eller något från à la carte-menyn.

Vill du hellre bo med självhushållning finns det en mängd olika stugor att välja mellan. Det finns stugor både vid backen och i centrum, eller närmare längdspåren om det är där din semester ska spenderas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *