Stop-over i Stockholm

Om man vill ta sig runt i Sverige på ett miljövänligt sätt är tåget ett bra alternativ. I många fall behöver man byta tåg i Stockholm för att nå sin slutdestination och det egentligen äventyret, och då kan man dessutom passa på att göra ett lite längre stopp på vägen och njuta av huvudstaden. För att maximera tiden som kan spenderas på nöjen, så kan det vara en bra idé att välja ett hotell nära Stockholm centralstation.

Med ett planerat stop-over så känns det som om själva transporten blir mer av en del av målet, och det ger hela resan ytterligare en dimension. En natt i krispiga hotell-lakan, och en lyxig frukost-buffé innan transporten till slutdestinationen tar vid igen gör underverk för humöret.

Mat

I Stockholm finns det enormt utbud av mat och restauranger. Allt du kan tänka dig, och lite till, hittar du här. Ett bra tips är att fundera ut i förväg vad du är sugen på eller intresserad av att testa, så slipper du vandra planlöst runt på stan. Det kan vara värt att tänka på att Stockholm är en storstad, och att du gör bäst i att boka bord på det ställe du har tänkt dig att äta på för att vara säker på att du får plats.

Kanske är du sugen på en skaldjursplatå på Urban Deli, eller asiatiskt på Miss Voon, eller varför inte rustikt italienskt på Taverna Brillo? Om du inte är så intresserad av de stora och välkända ställena så går det lätt att hitta pärlor bland de mindre kvarterskrogarna också, men då behöver du antagligen göra en aning mer fotarbete för att hitta rätt.

Shopping

Ett annat stort nöje i Stockholm är shopping. Både den vanliga varianten och fönstershopping har något för de flesta smaker. Antingen kan du strosa runt på stan, till exempel på Biblioteksgatan eller Norrlandsgatan, eller så kan du välja något av de stora köpcentrumen som finns i stan. Självklart är det viktigt att inte bli stressad, utan se till att göra tillräckligt med depå-stopp för att fylla på med kaffe, fika eller varför inte en drink.