Planera en cykelsemester i Sverige

Cykelsemester är ett spännande alternativ till en lat semester med soliga stränder. Om du är en aktiv person som tycker om äventyr så kan cykelsemester vara något för dig! Man kan välja sin intensitet: med utmanande mountainbike, fartfylld downhill eller en mer avkopplad semester med en damtralla ute på landsbygden. Oavsett vilken nivå som passar dig har du mycket att välja på när det gäller en semester på två hjul.

Vi har nästintill 100 000 sjöar i Sverige, och många av dessa sjöar kan man cykla runt. Bara det är en ögonöppnare! Cykla runt Mälaren, Vänern, Vättern, Hjälmaren, Siljan, Skagern, Värmeln eller Ivösjön. Du kanske har hört talas om Vänern Runt? Det är en av Sveriges största och vackraste cykeltävlingar där man ska cykla runt Sveriges största sjö på tre dagar. Totalt är det 60 mil och varje år är det 400 modiga och laddade cyklister som kommer i mål. Vill du vara en av dem i år?

Eller varför inte cykla i området kring Göta Kanal, mellan Vänern och Vättern? Om man vill ha lite hjälp på traven så går det att hyra elcyklar också, även om det känns som lite fusk! Det går även att spara lite tid med cykelpaket och då ingår karta, färdbeskrivning, mat, boende och såklart cykel med ett cykelhjälm. Komplettera med en cykelkärra till småttingarna, packväskor, hjälmar och en härlig picknick så att ni kan fylla på energiförrådet. Snacka om en mer intressant semester än att bara ligga och gassa i solen!