Maximera dina möjligheter till äventyr

Om du älskar att uppleva äventyr i den svenska naturen, men känner att du inte hinner med allt kan det vara dags att ta en titt på ditt liv. Kanske behöver du fundera över fördelningen av jobb, sömn, transport, familjeliv och äventyr. Ibland kallas det här, lite högtravande, för livsdesign.

Livsdesign handlar om att göra medvetna val om hur du spenderar din tid. Syftet är förstås att du ska kunna få ut så mycket som möjligt av det du vill ha ut av livet. Din livsdesign är unik för dig, för att just du ska maxa ditt liv.

Jobba mer, fast mindre?

De flesta av oss behöver jobba för att få ihop pengar till vårt uppehälle. Om du inte behöver det – grattis till dig! Om du däremot tillhör skaran som arbetar för lön så finns det ändå saker du kan se över när det gäller jobb och hur det hänger ihop med ett lyckligt liv för dig.

Jobbar du med rätt saker? Har du ett jobb som du trivs med?
Hur mycket jobbar du?
Skulle du vilja jobba på något annat sätt för att bättre få ihop livet som helhet?

Först och främst – om du inte trivs med ditt jobb behöver du försöka skaffa dig ett nytt jobb! Vi jobbar så många timmar per vecka att det inte är hållbart att lägga den tiden på ett jobb du inte trivs med.

Om du trivs med ditt jobb så kanske det ändå finns förändringar du skulle kunna göra för att få till mer frihet och flexibilitet? Kanske skulle du kunna skaffa dig en plats på ett kontorshotell i centrala Stockholm, och inte vara bunden till ett kontor. För en del människor är det en så stor frihet att få välja var och när de arbetar att de faktiskt arbetar mer om de bara får välja tillfället.

Boende och daglig transport

Hur och var du bor påverkar ofta hur mycket pengar du har att röra dig med. Men utöver det bestämmer ditt boende hur mycket tid du behöver lägga på transport. Både daglig transport och transport till äventyr räknas in i det här.

Bor du verkligen optimalt? Eller har du hamnat i ett boende som slukar både tid och pengar för dig? Svaret på frågorna har bara du. Om du inte bor på rätt ställe är det dags att börja fundera på hur och var du skulle kunna bo istället.