Laga mat inspirerad från naturen

Vid utflykter ut i naturen kan man passa på att hämta inspiration till mat. Det går dessutom att göra utflykter för att samla ihop tillbehör att vid senare tillfällen använda i matlagningen. Svamp går att hitta under sensommaren och hösten i skogen. Är man inte speciellt bra på svampar går det att gå en kurs och lära sig mer. Skogen är full av ätbara delikatesser som kan användas på många olika sätt.

Där det är mycket myrmark finns möjlighet att hitta hjortron. De värmas upp och ätas tillsammans med glass eller så kokar man sylt. En av de mest fantastiska saker med Sverige är allemansrätten som låter alla människor gå ut i skogen och plocka fritt av det som f

inns. Tillaga det med hjälp av bra tillbehör från https://www.kitchentime.se/. Allt blir roligare med riktigt bra saker.

 

Blåbär och lingon är något annat som det finns gott om i skogen. Bären är god som sylt eller på gröten. Fungerar bra att frysa in som de är och man kan sedan ta upp lite i taget när det ska användas. Tina snabbt i micro och njut av egenplockade bär till en härlig frukost på helgen.

 

Använder man inte själv bär och svamp finns det många uppköpare. Plocka och sälj de direkt, ett bra sätt att tjäna lite extra pengar på. Dels kommer man ut i naturen och får andas frisk luft, och man får skattefritt sälja bär för ett visst belopp varje år.