Komma ut i naturen med barn

Många barn har idag ett stort intresse för dator- och tv-spel. Att komma ut i skog och mark är inte alls lika lockande som att komma ut i naturen. Det gäller därför att försöka locka ut barnen på ett roligt och spännande sätt. Försök och locka med något nytt och annorlunda. Idag finns det många spännande appar att använda sig av, en av dessa är Geocaching.

 

Geocaching innebär att man letar efter så kallade skatter på olika fina och speciella ställen ute i naturen. Skatten är en liten lapp som är gömd. Hitta den och skriv ert namn på lappen och göm den för nästa skattletare som kommer. I appen får man koordinater och ledtrådar på vart skatten ligger gömd.

 

De här skatterna läggs ut av vanliga personer och finns gömd världen runt. Det innebär att oavsett om man besöker fjällen eller går via en vandringsled finns det stor möjlighet att det går och leta lite skatter. Tävla med barnen, vem kommer att hitta flest skatter under turen i naturen? Ibland är de väldigt gömd och det krävs att man samarbetar ordentligt, andra gånger är det betydligt enklare.

 

Appen är helt kostnadsfri och det enda man behöver är en mobiltelefon som är uppkopplad till internet. De som är riktigt intresserad och fast i Geocaching planerar själva semestern efter olika områden där man tänker sig att leta efter dessa koordinater. Prova och se vad barnen tycker om det här upplägget, plötsligt kanske de vill ut i skogen själv!