Kalla bad i Helsingborg

Ta tåget till Helsingborg och kombinera kalla bad med en härlig helg i sundets pärla. I Helsingborg hittar du hela tre kallbadhus, Pålsjöbaden, Kallis och Rååbaden. Alla tre erbjuder varm bastu och kalla havsbad med skilda dam- och herrbad.

Regelbundna kalla bad sägs ha en mängd positiva effekter på kroppen, bland annat så minskar spänningar i kroppen, nedstämdhet och trötthet, samtidigt som minnet blir bättre och det allmänna välbefinnandet ökar.   

Om du vill bada kallt så finns det en del saker som kan vara bra att tänka på.

  • Ett par skor på fötterna är en bra idé, eftersom du dels slipper frysa om fötterna på väg i vattnet och dels inte behöver fundera så mycket på vad som finns på botten.
  • Om du inte är en van kallbadare behöver du inte doppa huvudet.
  • Fokusera på andningen. När du går ner i kallt vatten reagerar kroppen lätt med korta, panikartade flämtningar. Hjälp kroppen genom  att fokusera på normal andning.

Tänk på att inte bada kallt om du har en infektion i kroppen, eller är påverkad av medicin eller droger. Har du hjärtproblem bör du avstå från kalla bad.

Boende

Det finns flera bra hotell centralt i Helsingborg. Ett av de nyaste är The Vault Hotel, som ligger i en gammal bankbyggnad på stortorget. Huset ritades 1899, och man har tagit fasta på pampigheten när man har gjort om till hotell.

Så snart du öppnar dörren till ditt rum kommer du tänka Wow, samtidigt som du känner dig hemma och slänger dig på sängen. Rummen är inredda med rosa, sammet, guld och stora blommönster, och antagligen inte alls som du har det hemma, men ändå känns de ombonade och mysiga. I badrummet hittar du en lyxig serie för rengöring, och det finns också en specialdesignad doftserie.

Frukosten innehåller allt du kan önska dig av en hotellfrukost – nybakat bröd, pålägg, yoghurt, granola, croissanter och massor med kaffe. Här vill du sitta länge, och kanske bläddra i en tidning under tiden du njuter av allt som erbjuds.

Restauranger

Om du är sugen på vällagad mat från klassiska svenska kök, med mycket lokalproducerade råvaror ska du leta dig till Bara Vara. Här serveras du mat som lagats från grunden, till bra priser och med en vinlista som lockar.

Ett alternativ är Redi Mat, som serverar både lunch och à la carte. Maten är husmanskost som självklart lagas från grunden med kärlek och omtanke.