Hösten i Stockholms skärgård

Skärgården förknippas ofta med sommar och sol, men skärgården är också riktigt magisk under höstmånaderna. Det är också ett faktum att temperaturen i vattnet sjunker långsammare än temperaturen i luften, så när man är ute på båten kan man fördröja hösten lite på sätt och vis. Nu är oktober här, så om man fortfarande vill bada så kan man göra det, men då är det riktigt skönt att hoppa in i en bastu därefter. Det finns många bastuställen runt om i Skärgården som man kan använda utan att behöva betala någonting – be lite snällt om lov så brukar det lösa sig.

 När det regnar kan det vara skönt att sitta inne i båten och höra hur det smattrar mot taket. Vindarna kan så klart göra att det är lite svårare att lägga till, men många seglare tycker om en utmaning och det är en unik upplevelse i sig. Man får visa hur skicklig man är på att navigera sig fram mellan vågor och vind när det blir lite tuffare väder och det är kul. Det är en annan sida av moder jord som kommer fram under vinterhalvåret! Håll i hatten och ha en bra flytväst och seglarjacka så går det bra.

 Det viktigaste med flytvästen är att den är bekväm, i rätt storlek och sitter behagligt på, men om den dessutom ser bra ut så ökar chansen att man använder den ofta, vilket också är ett stort plus. Glöm inte bort att köpa en ny flytväst då och då, även för säkerhetens skull.