Gör egna juldekorationer med naturens gåvor

I år är det många julmarknader som har stängt, men oroa dig inte, för vi ska berätta precis hur du kan göra din egen julkrans av rosmarin eller en gren med vackra, gröna blad. Om du är förtjust i granbarr kan du även göra en fin ljusstake av granskott och ett snöre. Det ger en rustik, lantlig och mysig atmosfär hemma, plus att det doftar gott, precis som i skogen. Så ställ in din spa weekend och skapa tid för lite kreativitet!


Hur svårt är det egentligen att göra en julkrans? Måste man köpa något speciellt i pysselbutiken för att göra en krans hemma? Nej, man kan faktiskt tillverka en vacker, minimal krans med en lång kvist och lite tråd för att sluta cirkeln och för upphängning. Du behöver alltså inte fylla på med flera lager av blad och kvistar, utan det räcker med en enda kvist. Det blir jättesnyggt och elegant att hänga upp på väggen. Gör flera stycken med grenar från olika träd så ser det riktigt konstnärligt ut när du hänger upp dem bredvid varandra, med lite mellanrum, på en vit vägg.

Men det är inte bara kvistar från träd som passar bra till kransar, utan det går även att använda örter och då tänker vi främst på rosmarin som har den där barriga looken. Här behöver man däremot en form att binda fast de små kvistarna på och lite starkare grön tråd för att binda kransen. Sedan kan du binda fast små granskott runt ett glas eller ljusstake för att göra julbordet lite extra fint att se på.