Fjällen är det nya skärgården

Semestern är slut och kontorsfingrarna börjar bli varma efter några dagar tillbaka i verkligheten. Sensommar betyder ofta en form av nystart på arbetsplatser då nya mål skall sättas och delvis nya team skall formas. Det brukar ju kallas för kick-off för att göra det hela lite mer konceptifierat. Då de största svenska städerna ligger vid kusten tenderar flera arbetsplatser således också vara placerade kustnära. Därför är det inte långt bort att ordna konferenser, kick-offs och andra gruppaktiviteter på de anläggningar som valt att placera sig tex i skärgården. Naturligtvis kan det innebära en fantastisk naturnära upplevelse som får en att komma bort från kontorsmiljön för en stund.

Är det då så att ett jobbevent nödvändigtvis måste förläggas havsnära? Nej, naturligtvis inte blir svaret då. Det är dags att våga bryta vanorna och boka ett riktigt häftigt event som kommer få dina medarbetare att imponeras av det kreativa valet. Naturligtvis är det de svenska fjällen som borde få agera base camp för ert nästa företagsevent. De svenska fjällen erbjuder massvis med möjligheter för konferens, men även aktiviteter att underhållas av. För de äventyrslystna finns det berg som kan erbjuda skidåkning på vintern eller mountainbike på sommaren. För de lite mer stillsamma finns det vandringsleder och andra välkomnande idrottsaktiviteter. Ett exempel är tex Åre där man lätt kan sy ihop sitt drömevent. Kika in på konferens i Åre och se själv vilka fantastiska möjligheter som erbjuds. Vill man spendera flera dagar på sitt event går det naturligtvis att hitta variation så varje dag erbjuder en ny upplevelse. Räcker det med en dag kan man välja en lite mer kompakt variant med kortare konferens samt aktivitet.

Tveka inte utan våga istället utmana normen och bjud dina medarbetare på ett event som de kommer att prata länge om. Det är väl så du vill bli ihågkommen som chef?