Ät god mat i naturen

När man är ute i naturen brukar aptiten vara extra god och det är både mysigt och trevligt att äta efter att man varit ute och rört sig i några timmar. Har man då köpt en tortillapress online går det att baka egna bröd innan man ger sig ut. Det är ett perfekt alternativ till utflyktsmat då alla kan fylla tortillabröden med sånt som de själv älskar. Ta med lite olika lådor med möjlig fyllning. Exempelvis är både tonfisk- och kycklingröra sånt som är riktigt gott att fylla bröden med.

 

Maten ska vara lätt och äta och smidig att ha med sig. Det går och hitta många smarta tips på bra utflyktsmat. Behöver den varken tillagas eller värmas är det väldigt lämpligt och går extra snabbt.

Ha alltid mycket vätska med. Vatten är viktigt för att kunna släcka törsten. Vid en vandring i fjällen eller efter leder i skogen kan det finnas flera källor och bäckar att fylla vatten från. Är man inte helt säker på vart vatten finns behöver man ha med sig för och klara sig hela dagen.

 

Varm dryck är bra och ha med ifall att man blir lite kall. Med varm dryck i magen värms också resten av kroppen upp. Kaffe i en termos eller bara varmt vatten som det går och göra både te och choklad på kan passa om man är flera i sällskapet som önskar olika saker. God mat och dryck gör utflykter i naturen både trevligare och mysigare.