Åre på sommaren

Nu får du vara snabb om du ska kunna krama ut det sista ur skidåkningen i Åre. Sista liften stänger 1:a maj, och de flesta innan dess. Men hinner du så ska du definitivt passa på, för vårskidåkning i solsken är något av det bästa som finns!

Och skulle du inte hinna så är Åre väl värt ett besök även på sommaren! Det är lätt att hitta boende i Åre, och det finns mängder med aktiviteter även när liftarna har stängt för säsongen. De flesta aktiviteter fungerar bra för både barn och vuxna, och behövs det specialutrustning så finns det flera ställen som hyr ut det.

Mountain cart

Ett roligt och fartfyllt sätt att uppleva backarna i Åre är att boka en guide för Mountain cart. Mountain cart är ett slags go cart, fast du kör ned för backarna istället för på en bana. Självklart finns det bromsar så du kan reglera din hastighet.

Mountain cart är en rolig aktivitet som får det att pirra i magen på hela familjen. Om du har barn som är för små för att köra själv så får de åka i ditt knä och kan på så sätt också få ta del av den hisnande färden.

Cykla downhill

Ett annat sätt att uppleva fartens tjusning i nedförsbackar är att cykla downhill. Åres downhillbana är en av världens bästa så här har du verkligen möjlighet att få prova på i perfekta omgivningar. Downhill-cykling är helt enkelt att du cyklar nedför berget på en cykel med rejäla däck och en fjädring som hjälper dig att ta dig över stock och sten på ett bra sätt.

All utrustning du behöver, inklusive skydd och hjälm, finns att hyra på flera olika ställen i Åre. På uthyrningsställena kan du också få råd och tips om du är nybörjare.

Stand Up Paddleboard på Åresjön

En lite annan typ av aktivitet i Åre sommartid är Stand Up Paddleboard, eller SUP som det också kallas. Här handlar det om att stå på en surfbräda och paddla sig fram över Åresjöns vatten.

Antingen så hyr du en SUP-bräda eller så bokar du in dig på en grundkurs i SUP. På kursen går man igenom säkerhet, paddelteknik och positionering på brädan samt hur du svänger. Om du aldrig har testat SUP tidigare är det klokt att lägga tid på att gå kursen eftersom du antagligen kommer få ut mer av din SUP efter den.

Tänk på att alla som ägnar sig åt SUP ska vara simkunniga, trots att du använder flytväst.